rosiiski-viiska-namahaiutsia-vysnazhyty-ukrainski-systemy-ppo-zapuskaiuchy-rakety-prymanky-isw

російські війська намагаються виснажити українські системи ППО, запускаючи ракети-приманки - ISW

 • 120365 переглядiв

російські окупанти під час обстрілу Києва 8 грудня використовували ракети-приманки для того, щоб заплутати і виснажити українські системи протиповітряної оборони. Про це в новому огляді пише Інститут вивчення війни (ISW), повідомляє УНН.

Деталі

ISW зазначає, що один з російських військових блогерів заявив, що під час обстрілу Києва 8 грудня російські війська використовували крилаті ракети-приманки Х-55, які нагадують модернізований варіант ракети Х-101, щоб заплутати українську ППО.

Блогер поскаржився, що російським силам "практично неможливо" запустити достатню кількість ракет-приманок Х-55, щоб перевантажити українську ППО через обмежену кількість російських бомбардувальників Ту-95 і Т-160.

Раніше російські війська використовували ракети Х-55 разом з іншими варіантами ракет і безпілотників як приманки для подолання української протиповітряної оборони та компенсації скорочення запасів високоточних ракет. Українські офіційні особи неодноразово підкреслювали, що українські сили не мають достатньо систем протиповітряної оборони, щоб охопити всю територію України такою ж мірою, як українська ППО зараз захищає Київ,

- повідомляють в ISW.

Крім того, російські війська ведуть посилену повітряну розвідку перед тим, як завдати широкомасштабних дальніх ударів по цілях на сході та півдні України.

Нагадаємо

Перед виборами президент росії володимир путін міг надати наказ російським військам взяти Авдіївку та Куп’янск до "голосування", щоб в диктатора з'явились аргументи на користь його президентства

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Бойовики ХАМАС масово здалися у полон – Армія Ізраїлю

     • 124709 переглядiв

    За добу відбулося 60 бойових зіткнень на фронті – Генштаб

     • 45926 переглядiв

    Окупанти обстріляли з артилерії акваторію Очакова

     • 40565 переглядiв