rosiiski-bortsi-vidmovylysia-vid-zaproshennia-na-olimpiadu

Російські борці відмовилися від запрошення на Олімпіаду

 • 26112 переглядiв

Російські борці, яких Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив до Олімпійських ігор-2024 як "нейтральних спортсменів", відмовились від участі. Про це пише Farnce24, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що Федерація прийняла відповідне рішення через те, що в опублікованому МОК списку допущених були відсутні "багато лідерів національної команди".

Після перевірок МОК, допуск до Олімпіади-2024 отримали 10 російських борців. Вони мали виступати у нейтральному статусі. Одна борчиня одразу відхилила запрошення, інші дев'ять – підтвердили його. Це мали бути чотири представники у вільній боротьбі, три – у жіночий, два – у греко-римській.

Однак в останній день росіяни змінили своє рішення. Вони аргументували це тим, що список затверджених атлетів має на меті "підірвати єдність команди", тому вони відмовилися від ліцензії.

Відтак, відбудеться перерозподіл олімпійських ліцензій згідно з турнірами, де росіяни здобували перепустки. Найімовірніше, Україна в рамках перерозподілу здобуде ще три ліцензії на Олімпіаду в боротьбі – дві у вільній та одну у жіночій.

Нагадаємо

МОК допустив 25 "нейтральних" спортсменів з РФ та Білорусі на Олімпіаду-2024. Зокрема участь дозволили 10 з 16 російським борцям.

Від України на Олімпіаду їдуть шість спортсменів з Київщини. Четверо з них представляють Бровари04.07.24, 13:38

Лілія Подоляк

Спорт

Популярні

Новини по темі

На Чернігівщині невідомі повісили на мосту двох собак

 • 22717 переглядiв

Визначилися півфінальні пари Євро-2024

 • 22046 переглядiв

ЗСУ отримали тисячі одиниць техніки - Міноборони

 • 29577 переглядiв