rosiianyn-pidirvav-shtab-z-ofitseramy-rf-i-pereishov-na-bik-ukrainy-v-hur-rozpovily-pro-spetsoperatsiiu-ocheret

росіянин підірвав штаб з офіцерами рф і перейшов на бік України: в ГУР розповіли про спецоперацію "Очерет"

 • 12730 переглядiв

Військовослужбовець рф з позивним "Сільвер" підірвав штаб батальйону "шторм зет" і втік в Україну. Він став рекрутом Легіону "Свобода Росії" для боротьби з режимом путіна.

Внаслідок успішної операції проєкту "Хочу жить" та Легіону "Свобода Росії" під назвою "Очерет" військовослужбовець російської армії підірвав штаб офіцерів батальйону "шторм зет" і перейшов на бік України. Про це розповіли в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передає УНН.

Як розповіли в ГУР, взимку 2024 року російський пілот FPV з позивним "Сільвер" вийшов на зв’язок із Легіоном "Свобода Росії".

Піти на співпрацю з Україною росіянина, за його словами, спонукали систематичні воєнні та інші злочини командування, включно з позасудовими стратами, побиттями та поборами в окупаційному підрозділі.

У межах взаємодії з російським військовослужбовцем Україна змогла отримати цінні розвідувальні дані про розташування, чисельність та наміри ворога на конкретному напрямку фронту.

Далі у зручний момент "Сільвер", як повідомляється, кинув гранату в вентиляційний отвір підвалу штабу окупаційного підрозділу "шторм зет", де спав його комбат та інші російські офіцери.

Там десь 15 людей було у підвалі. У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч з під’їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули

― розказав він.

Коли справу було зроблено, росіянин утік заздалегідь продуманим маршрутом та перейшов на підконтрольну Україні територію.

Нині російський доброволець став рекрутом Легіону "Свобода Росії", аби боротись зі злочинним путінським режимом.

Нагадаємо

Скористатись державною програмою Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими для добровільної здачі у полон "Хочу Жить" може кожен російський військовослужбовець.

В рф масово відкривають справи за фактами хабарництва в армії через небажання воювати в Україні - ГУР 01.08.24, 10:23

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі