rosiiany-posyliuiut-represii-cherez-upovilnennia-vydachi-pasportiv-na-okupovanii-donechchyni-ova

росіяни посилюють репресії через уповільнення видачі паспортів рф на окупованій Донеччині - ОВА

 • 21651 переглядiв

російські загарбники ухвалили рішення про посилення репресій щодо українців на окупованій Донеччині, які відмовляються від отримання паспорту рф. А все через те, що окупанти зіткнулися зі значним падінням темпів незаконної видачі російських паспортів, повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін, передає УНН.

Деталі

За словами Філашкіна, окупанти на закритих нарадах скаржаться, що темпи незаконної паспортизації на окупованій частині Донеччини значно впали . У першому півріччі цього року відсутня тенденція до збільшення кількості громадян, які звернулися за отриманням паспорту рф. Як вказав начальник ОВА, такого раніше не було.

Зокрема, за даними очільника ОВА, колаборанти, відповідальні за пенсійне забезпечення, на одній з нарад доповіли, що зараз на тимчасово окупованій території у Донецькій області живуть більше ніж 50 тисяч пенсіонерів, які досі не отримали російський паспорт.

Керівництво окупантів вважає, що ці цифри свідчать про недостатню роботу з населенням від місцевих "адміністрацій", тож ухвалило рішення посилити репресії щодо громадян України, які відмовляються від отримання російського паспорту

- вказав Філашкін.

Очільник ОВА вкотре закликав всіх, хто не зумів виїхати у вільну частину України, бути обережними і чекати на звільнення.

На ТОТ не беруть на облік вагітних українок без російського паспорта – ЦНС08.07.24, 03:26

Популярні

Новини по темі