rosiiany-ne-mozhut-zniaty-hotivku-kiberfakhivtsi-hur-atakuvaly-bankomaty-v-rf

Кіберфахівці ГУР атакували банкомати в рф: росіяни не можуть зняти готівку

 • 36034 переглядiв

Кіберфахівці ГУР МОУ атакували російський банківський сектор, заблокувавши банкомати та брокерські додатки. Користувачі не можуть зняти готівку, блокуються картки, а українська розвідка отримала доступ до баз даних фінустанов рф.

Безпрецедентна атака кіберфахівців ГУР МОУ по російському банківському сектору набирає обертів. На це раз були атаковані брокерські додатки і банкомати, через що користувачі низки російських банків не можуть зняти готівку, також блокуються картки.  Крім того, українська розвідка отримала доступ до баз даних фінансових установ у рф. Про це УНН повідомляє із посиланням на свої джерела. 

Як зазначає джерело УНН, атака кіберфахівців ГУР МОУ по російському банківському сектору, який задіяний у фінансуванні збройної агресії рф, триває вже кілька днів поспіль. 

"Після ураження онлайн-сервісів провідних російських банків, інтернет-провайдерів, соцмереж та національних платіжних систем, тепер зазнали атаки банкомати. Крім того українській розвідці вдалося отримати доступ до баз даних російських фінансових установ", - повідомило джерело. 

Як повідомляють джерела в українській розвідці, до головних банківських установ рф, яким вже заблоковано онлайн-сервіси, доєдналися брокерські додатки і банкомати. 

"Відтепер користувачі низки російських банків не можуть зняти готівку, позаяк при спробі скористатися банкоматом їхні дебетові та кредитні картки відразу блокуються. Крім того кіберфахівцям ГУР МОУ вдалося отримати доступ до великих обсягів баз даних фінансових установ, на яких здійснюється атака", - вказало джерело. 

До уражених ВТБ-Банку, Альфа Банку, СебрБанку, Райффайзен банку, РСХБ Банк, Росбанк, Газпромбанку, Т-Банку та іБанку додався також російський банк "Дом.рф". Крім того заблоковано роботу брокерського додатку "Т-інвестиції".

 Оскільки 26 липня рф підняла ключові ставки до 18%, неможливо здійснити будь-які банківські операції через відсутність доступу до сервісних послуг, що призводить до втрати коштів населенням.

Як повідомляють джерела в ГРУ МОУ, операція проти фінансових установ держави-агресорки триває.

Доповнення

Масштабна кібератака проти російського фінсектору розпочалася ще вранці 23 липня. Внаслідок удару припинилася або значно ускладнилася робота платіжних систем, мобільних додатків банків, особистих кабінетів, системи оплати послуг в громадському транспорті тощо.

Пізніше під удар потрапили популярні онлайн-месенжери, інтернет-провайдери та надавачі телекомунікаційних послуг, найбільші російські соціальні мережі, низка додатків, повʼязаних з наданням фінансових послуг.

Популярні

Новини по темі

Армія рф за добу скинула 24 КАБи по Харківщині

 • 24651 переглядiв