rosiia-znyshchuie-v-deportovanykh-ditei-spohady-pro-ukrainu-yermak

росія знищує в депортованих дітей спогади про Україну - Єрмак

 • 34254 переглядiв

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак виступив на першому засіданні Міжнародної коаліції з питань повернення депортованих українських дітей. Він наголосив на тому, що рф знищує українську ідентичність, тому необхідно якнайшвидше розробити дієві інструменти повернення викрадених дітей додому, передає УНН.

росіяни створюють такі системи, які спрямовані на те, щоб знищити в дітей будь-які спогади про Україну. Цих дітей налаштовують проти України, проти нашої культури, нашої мови. Щодня їх насичують фейками, дезінформують, кажуть, що їхніх батьків вбили або що батьки відмовилися від них і не шукають. Умови проживання вкрай кепські. Це геноцид. І найнебезпечніше те, що у ХХІ столітті немає реальних важелів впливу, міжнародних організацій, механізмів, щоб повернути цих дітей додому 

– сказав Андрій Єрмак.

Деталі

Очільник Офісу президента розповів про те, що росія приховує дані про викрадених в Україні дітей та ігнорує запити міжнародної спільноти на інформацію. В зв’язку з цим Україна майже не має достовірних відомостей подальшу долю юних українців.

Тому він закликав учасників коаліції працювати над створенням механізмів для ідентифікації, відновлення документів, а також для фізичного повернення дітей в Україну.

Також Андрій Єрмак зауважив, що кожен такий злочин проти українських дітей має бути докладно задокументований як доказ для майбутнього розслідування не лише в Україні, але й у Міжнародному кримінальному суді.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський також наголосив на необхідності термінових дій для повернення сотень тисяч депортованих українських дітей на першій зустрічі Міжнародної коаліції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім українських дітей, яких викрали росіяни, повернулися додому на день Святого Миколая

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Криворізькому районі ППО збила ворожу ракету - ОВА

     • 34237 переглядiв

    У Кривому Розі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 38662 переглядiв

    Окупанти обстріляли Куп‘янськ: загинули дві людини

     • 38109 переглядiв