rosiia-zavantazhyla-novu-mizhkontynentalnu-balistychnu-raketu-v-shakhtu-na-pivden-vid-moskvy

росія завантажила нову міжконтинентальну балістичну ракету в шахту на південь від москви

 • 28374 переглядiв

росія завантажила міжконтинентальну балістичну ракету "Ярс" в шахту на базі в козельську під москвою в рамках переозброєння стратегічних сил.

Російські війська завантажили нову міжконтинентальну балістичну ракету "Ярс" в шахту на базі козельськ в калузькій області, на південному  заході від москви, повідомило міністерство оборони рф, пише УНН

Деталі

"У козельському з'єднанні РВСП провели завантаження міжконтинентальної балістичної ракети "Ярс" у шахтову пускову установку ", - йдеться у повідомленні міноборони.

Відомство оприлюднило відео, як гігантську ракету транспортують до шахти і завантажують в установку. 

У повідомленні відомства зазначається, що переозброєння ракетних військ стратегічного призначення полягає не тільки в оснащенні новими ракетними комплексами, а й у "створенні необхідної інфраструктури, що забезпечує більш якісні умови для підготовки чергових сил". 

Нагадаємо 

У жовтні президент України Володимир Зеленський повідомляв, що за даними української розвідки, до кінця року, ймовірно, ядерних погроз від росії побільшає.

Довідково

росія має найбільший у світі арсенал ядерної зброї, за нею йдуть Сполучені Штати. росія і США разом контролюють понад 90% світової ядерної зброї.

Як пише Reuters із посиланням на дані Федерації американських вчених, росія має близько 5,889 ядерних боєголовок, а США - близько 5,244. З них росія і США мають близько 1 670 розгорнутих стратегічних ядерних боєголовок.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині вночі знешкодили "шахед" - ОВА

     • 113026 переглядiв

    ППО збила "шахед" на Миколаївщині

     • 35975 переглядiв

    Ворожим обстрілом пошкодило агропідприємство на Харківщині

     • 34914 переглядiв

    Війська рф вночі вдарили з артилерії по Нікополю

     • 32939 переглядiв