ukenru
rosiia-postavyla-do-indii-pzrk-zmi

Росія поставила до Індії ПЗРК - ЗМІ

 • 27898 переглядiв

Росія поставила Індії партію переносних зенітно-ракетних комплексів "Ігла-С" для посилення її можливостей протиповітряної оборони малої дальності вздовж північних кордонів.

Індія намагається посилити свої можливості протиповітряної оборони, придбавши в Росії нову партію переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) "Ігла-С", призначених для розгортання уздовж лінії фактичного контролю. Про це пише CTV, передає УНН.

Деталі

Ця початкова партія включає 24 пускові установки та 100 супутніх ракет. Такий крок спрямований на посилення можливостей ППО дуже малої дальності індійської армії, особливо вздовж лінії фактичного контролю, гірських північних кордонів, де створюються нові формування ППО.

Обмежена кількість цих систем була спочатку розгорнута в 2021 році в рамках екстрених закупівель, але це нове замовлення є частиною більшої та запланованої ініціативи. Після цього першого поставки з Росії майбутні системи будуть вироблятися в Індії індійською компанією за угодою про передачу технологій.

Контекст

Нагадаємо, постачання двох полкових комплектів зенітно-ракетних комплексів С-400 з Росії до Індії, яка мала відбутися до кінця 2023 року, тепер перенесена на 2026 рік . Причина затримки – проблеми російської військової промисловості.

Кулеба прибув у Нью-Делі: Україна та Індія пожвавлять зв'язки та зосередяться на Формулі миру28.03.24, 10:26 • [views_0]