rosiia-14-hrudnia-vpershe-z-serpnia-zastosuvala-raketu-kyndzhal-dlia-udaru-po-ukraini-brytanska-rozvidka

росія 14 грудня вперше з серпня застосувала ракету “Кинджал” для удару по Україні - британська розвідка

 • 108940 переглядiв

За даними британської розвідки, 14 грудня росія вперше з серпня намагалась завдати удару по українському військовому аеродрому, застосувавши ракету "Кинджал".

14 грудня росіяни вперше з серпня застосували балістичну ракету повітряного запуску Х-47М2 "Кинджал" для удару по військовому аеродрому в центральній Україні, повідомляє Міноборони Британії у своєму новому звіті на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

"14 грудня 2023 року ВПС росії, ймовірно, вперше з серпня 2023 року застосували балістичну ракету повітряного запуску AS-24 KILLJOY (Х-47М2 "Кинджал"). росія запустила щонайменше одну ракету в центральну Україну, ймовірно, по військовому аеродрому", - йдеться у звіті Міноборони. 

Зазначається,  ракета "Кинджал" була призначена відігравати важливу роль у майбутній військовій доктрині росії. У війні в Україні росія зарезервувала зброю для, на її думку, "високоцінних, добре захищених цілей".

Також в британській розвідці вказують, що ракета мала неоднозначний бойовий дебют. Багато з запусків, ймовірно, не потрапили в ціль, але Україні також вдалося перехопити атаки цієї нібито "непереможної" системи.

Нагадаємо

У Києві під час однієї з повітряних тривог 14 грудня було збито одну аеробалістичну ракету Х-47М "Кинджал". 

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі

У Китаї потужний землетрус забрав життя 118 людей

 • 35915 переглядiв

Ворог під вечір вдарив по Куп'янську, є поранений

 • 30016 переглядiв

По Херсонщині росіяни випустили 495 снарядів, є жертва

 • 28176 переглядiв