ukenru
rnbo-zaprovadila-sanktsiyi-proti-medvedchuka-ta-yogo-druzhini-za-finansuvannya-terorizmu-danilov

РНБО запровадила санкції проти Медведчука та його дружини за фінансування тероризму – Данілов

 • 27117 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення застосувати санкції щодо Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко через фінансування тероризму. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Служба безпеки України веде кримінальне провадження за ст. 258 ч. 5 – це фінансування тероризму. Відповідно по цій статті до пані Марченко, до всіх відповідних осіб й пана Медведчука застосовані санкції – це фінансування тероризму", - розповів Данілов.

Деталі

За його словами, українська влада продовжуватиме діяти у цьому напрямку.

"Ми не збираємося зупинятися на цих речах. Якщо держава України втратила свої активи безпідставно, то все це буде переглядатися, й відповідне рішення РНБО будуть прийняті", - сказав він.

Що було до цього

Олексій Данілов заявив, що Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення застосувати санкції щодо Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що влада не обмежиться санкціями проти телеканалів "ZIK", "NEWSONE" та "112". Найближчим часом санкції будуть вводитися проти певних категорій фізичних та юридичних осіб, серед яких є й народні депутати.

Ситуація з каналами

Президент Володимир Зеленський 2 лютого запровадив персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції діятимуть 5 років. Також санкції накладені на низку підприємств медіахолдингу “Новини”, куди також входять телеканали “ZIK” і “NewsOne”, 112-канал. Під санкції потрапили: “Нові комунікації” — ZIK, “НОВИНИ 24 ГОДИНИ” — “ПАРТНЕР ТВ”, “ЛІДЕР ТВ”, “ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ “112-ТВ”, “ТВ ВИБІР” — 112 канал, “НОВИЙ ФОРМАТ ТВ” — засновник Тарас Козак, “АРІАДНА ТВ” — власник Тарас Козак.

3 лютого Зеленський спочатку прокоментував введені ним санкції проти телеканалів “ZIK”, “NEWSONE” та “112”, заявивши, що Україна “рішуче підтримує свободу слова”, а застосовані обмеження — “важке рішення”.

А потім заявив, що для цього були “конкретні підстави”, але чомусь не назвав їх.

Доповнення

Також Зеленський подякував членам Ради національної безпеки і оборони за "швидку реакцію” і представникам громадянського суспільства.

Стосовно “підтримки” громадянського суспільства, то дії Глави держави засудили в багатьох інституціях, зокрема — в Національній спілці журналістів України. З відповідною заявою вже виступив голова НСЖУ Сергій Томіленко, який назвав указ Президента України Володимира Зеленського про введення санкцій проти телеканалів "ZIK", "NEWSONE" та “112” “надзвичайною ситуацією для держави”. З його слів, Національна спілка журналістів України негайно проінформує міжнародні інституції про кричущі дії влади, направлені на боротьбу зі свободою слова в Україні.

Українські Національні Новини

Політика