riven-shkidlyvykh-rechovyn-u-povitri-v-ternopoli-ne-perevyshchuie-normy-tsentr-kontroliu

Рівень шкідливих речовин у повітрі в Тернополі не перевищує норми - центр контролю

 • 21472 переглядiв

Заміри повітря в Тернополі не виявили перевищень шкідливих речовин після надзвичайної події. Проводяться додаткові дослідження на формальдегіди і феноли, а також перевірка питної води.

Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб оперативно відправив групу для проведення замірів на межі житлової зони. Заміри проводилися в кількох точках, і на даний момент перевищень шкідливих речовин не виявлено. Подальші дослідження, включаючи перевірку на формальдегіди і феноли, потребують більше часу. Про це повідомила генеральна директорка Державної установи "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" Оксана Чайчук під час брифінгу, передає УНН.

Після того, як наша служба отримала від Служби надзвичайних ситуацій повідомлення про надзвичайну подію, був даний наказ про збір групи швидкого реагування саме на реагування на хімічну небезпеку. І близько сьомої години група нашої установи Центру контролю та профілактики хвороб виїхала на місце події. Заміри проводилися на межі житлової зони, проводилися станом на 9-ту годину, проведений в семи точках

-каже Чайчук.

За її словами, проводилися заміри на вміст продуктів згоряння, таких як СО, СО2, NO2, хлоровмісні речовини та інші компоненти, які визначаються за допомогою приладів експрес-діагностики.

"Чому саме в такому напрямку? Згідно з даними, отриманими від гідрометслужби, напрямок вітру є південно-західний. Факел піднявся досить високо, і шкідливі речовини почали рухатися в цьому напрямку. Маса рухається в напрямку Теребовлі та Козови. Тому заміри проводяться також на території області, в місті Теребовля, прилеглих населених пунктах і селищі міського типу Козова. Станом на даний момент перевищень шкідливих речовин немає, виявлено сліди продуктів згоряння СО2, а також хлоровмісних речовин, які не перевищують допустимих концентрацій в атмосферному повітрі", - додає Чайчук.

Вона наголосила, що наступні заміри будуть проводитися на вміст формальдегідів і фенолів, проте вони потребують більше часу для проведення та аналізу. Ці заміри вже розпочаті, але їх результати потребують додаткового часу для обробки.

"Наразі також проведено забір питної води з водозаборів міста Тернопіль для перевірки наявності цих речовин. За результатами експрес-аналізу, шкідливих речовин у воді не виявлено. Роботи з моніторингу триватимуть доти, доки показники атмосферного повітря не будуть приведені до норми", - додала Чайчук.

Нагадаємо 

Уночі в Тернополі сталася пожежа на підприємстві під час атаки російських військ внаслідок влучання в ємність з пально-мастильними матеріалами, пожежу локалізовано о 6:50, постраждалих немає. 

Ірина Колеснік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 20 серпня: долар та євро продовжують ріст

     • 23041 переглядiв

    На Кіровоградщині через уламки ворожого дрона є пошкодження

     • 18025 переглядiв