rik-ekstremalnoyi-pogodi-v-kitayi-teper-ochikuyetsya-rizke-pokholodannya

Рік екстремальної погоди в Китаї: тепер очікується різке похолодання

 • 190739 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. В цьому році в Китаї спостерігається доволі екстремальна погода. Тепер країна готується до різкого похолодання, після аномальної спеки. Про це повідомили Reuters, пише УНН.

Деталі

Очікується, що температура на півночі Китаю впаде на 20 градусів за Цельсієм після другого найтеплішого жовтня за останні десятиліття.

Національне метеорологічне управління Китаю (CMA) повідомило, що потік холодного повітря, що надходить у Китай у суботу з північного заходу, об’єднається з іншим, який уже прибув у четвер, викликаючи різке зниження температури.

Ймовірно з наступного тижня більша частина північного сходу спостерігатиме зниження денних максимальних температур. Можливо навіть нижче точки замерзання. Хоча низькі та морозні температури це нормально для цієї пори року, раптова зміна з нетипового тепла є незвичайною.

Доповнення

В серпні цього року в багатьох районах Китаю була аномально спекотна погода, у зв’язку з чим, метеослужба країни оголосила “жовтий” рівень тривоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гонконзі пройшла найсильніша злива за останні 140 років: загинули двоє людей та ще 144 травмовано

Цього року погода в Китаї характеризується своєю екстремальністю. Влітку тайфуни викинули історичну кількість опадів у частинах внутрішнього Китаю, які менш звикли до тропічних штормів. Тайфун Доксурі спричинив найсильнішу повінь з 1963 року у величезному басейні річки Хай, що охоплює Пекін, Тяньцзінь і провінції Хебей. Китай має випустити державні облігації на суму 137 мільярдів доларів, щоб допомогти відновити території, які постраждали від стихійних лих.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У середмісті Києва встановили евакуаційний потяг з Ірпеня

     • 273391 переглядiв

    Житомирщина: на автодорозі Київ - Чоп сталась ДТП, рух ускладнено

     • 218086 переглядiв

    Дубінському повідомили про нову підозру

     • 139126 переглядiв