rf-systemno-porushuie-prava-liudyny-vlashtovuie-katuvannia-i-seksualne-nasylstvo-na-okupovanykh-terytoriiakh-predstavnytsia-koordshtabu-z-pytan-povodzhennia-z-viiskovopolonenymy

рф системно порушує права людини, влаштовує катування і сексуальне насильство на окупованих територіях - представниця Коордштабу з питань поводження з військовополоненими

 • 23018 переглядiв

росія систематично порушує права людини, застосовує тортури, чинить сексуальне насильство, викрадає тисячі дітей і депортує цілі родини з окупованих територій України.

Протягом усього часу російські загарбники систематично порушують права людини на окупованих територіях, - катують, вчиняють сексуальне насильство, організовують викрадення тисяч дітей з України та депортують цілі родини.

Про це сказала представниця Координаційного штабу Вікторія Цимбалюк під час обговорення доповіді Верховного комісара з прав людини щодо ситуації в Україні.

Деталі

У своєму виступі представниця Координаційного штабу Вікторія Цимбалюк нагадала міжнародній спільноті про тривалу збройну агресію росії проти України, яка триває вже понад десять років.

Протягом цього часу країна-агресор систематично порушує права людини, здійснює катування та сексуальне насильство на окупованих територіях. російська влада організовує викрадення тисяч дітей з України та депортує цілі родини. росія утримує українських військовополонених та цивільних громадян в нелюдських умовах.

Усі механізми моніторингу прав людини прийшли до спільного висновку: терор, який здійснює російська влада щодо українців, має масовий і системний характер.Це також було підтверджено в останньому звіті Управління Верховного комісара з прав людини (УВКПЛ), який заявив, що "росія на окупованих територіях створила задушливий клімат страху, вчинення широкомасштабних порушень міжнародного гуманітарного права, намагаючись консолідувати свій контроль над цивільним населенням".

Представниця Координаційного штабу відзначила активізацію наступної фази московського механізму ОБСЄ, який отримав мандат на перевірку свавільних затримань громадян України росією. Вона використала китайське прислів'я "Помста Неба повільна, але вірна", яким послався президент Міжнародного кримінального суду, для підкреслення того, що справедливість може бути повільною, але невблаганною.

Нагадаємо

російські спецслужби намагаються дізнатись персональні дані у родин військовополонених і зниклих безвісти, обіцяючи "допомогти" знайти їхніх близьких.

Сотні українських дітей, викрадених із Донецької області, були поміщені до дитячих установ у 15 регіонах росії, і щонайменше 285 із них потрапили до федерального банку даних про дітей-сиріт.

Популярні

Новини по темі