rezhym-sandu-ta-shtuchna-derusyfikatsiia-u-rf-zrobyly-nyzku-zahrozlyvykh-zaiav-na-adresu-moldovy

“режим Санду” та “штучна дерусифікація”: у рф зробили низку загрозливих заяв на адресу Молдови

 • 22783 переглядiв

росія розкритикувала новий законопроект Молдови про скасування обов'язкового перекладу законів на російську мову, звинувативши Молдову у нібито "розриві зв'язків з росією".

У рф відреагували на новий законопроєкт у Молдові, який скасовує обов'язковий переклад законодавчих актів російською мовою, заявивши, що це спрямовано на "повний розрив зв’язків з росією". Про це йдеться в коментарі речниці мзс рф марії захарової, передає УНН.

"Режим Санду робить кроки, спрямовані на повний розрив зв'язків із росією. Інтереси молдаван, які підтримують тісні ділові, гуманітарні та особисті контакти з партнерами в різних регіонах нашої країни, до уваги не беруться", - заявляє захарова.

За її словами, влада Молдови проводить політику "передпродажного євротюнінгу".

"Це привід уважніше слідкувати за діями росії": у МЗС відповіли на звинувачення рф щодо можливого підриву Київської ГЕС Україною 12.07.24, 19:38

"Триває штучна дерусифікація Молдови. 5 липня в її парламенті було зареєстровано законопроект, який скасовує обов'язковий переклад законодавчих актів російською мовою. Тим самим російськомовні громадяни поставлені в становище людей другого сорту. Хочу нагадати, що 80% молдаван тією чи іншою мірою володіють російською мовою і використовують її в повсякденному житті", - додала вона.

Насамкінець захарова додала, що нібито росія завжди виступала за "рівноправний і взаємоповажний діалог з Республікою Молдова".

Додамо

У рф постійно звинувачують Україну в нібито "примусовій дерусифікації", більше того одним із виправдань агресії служить "захист інтереів російськомовних". Зауважимо, що законно обрану владу України у рф іменують "київським режимом".

Нагадаємо

Україна, Республіка Молдова і Румунія підтвердили єдність і підтримку в боротьбі з російською агресією та зміцненні європейської безпеки під час зустрічі міністрів закордонних справ у Кишиневі.

Ірина Колеснік

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У МАГАТЕ засудили ракетну атаку рф по “Охматдиту”

     • 70198 переглядiв