reuters-yaponiia-prahne-posylyty-spivpratsiu-z-nato

Reuters: Японія прагне посилити співпрацю з НАТО

 • 14378 переглядiв

Японія прагне посилити співпрацю з НАТО на тлі поглиблення зв'язків Росії з Північною Кореєю та занепокоєння щодо потенційної ролі Китаю у підтримці війни Москви в Україні.

На тлі того, як росія поглиблює зв'язки з Північною Кореєю, Японія прагне посилити співпрацю з НАТО. Про це заявив прем’єр-міністр Фуміо Кісіда передає Reuters, пише УНН.

Деталі

Напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, Кішіда також висловив занепокоєння з приводу ймовірної ролі КНР в допомозі москві дворічної війни в Україні

Безпека євроатлантичного та індо-тихоокеанського регіонів нероздільна, і агресія Росії проти України та її поглиблене військове співробітництво з Північною Кореєю є сильним нагадуванням про це. Японія сповнена рішучості зміцнювати співпрацю з НАТО та її партнерами

- заявив японський прем'єр.

За його словами, світ не повинен терпіти спроби деяких країн порушити встановлений міжнародний порядок. Кішіда застеріг, що Україна сьогодні може завтра стати Східною Азією.

НАТО потрібно до півсотні нових бригад, аби захиститися в разі нападу рф - Reuters08.07.24, 20:41

Він також закликав до співпраці, щоб протистояти новим загрозам безпеці, які виходять за межі географічних кордонів, таким як кібератаки та конфлікти в космосі.

Не називаючи Китаю, Кішіда у розмові з Reuters, що "деякі країни" нібито передали рф товари подвійного цивільного та військового призначення, які послужили "рятівним кругом" для її війни в Україні.

Географічний кордон "Євро-Атлантики" або "Індо-Тихоокеанського регіону" більше не має значення для захисту глобального миру та безпеки. З цієї точки зору Японія та індо-тихоокеанські партнери можуть відігравати велику роль для союзників по НАТО

- переконаний прем’єр-міністр Японії.

На його думку, цьогорічний саміт Альянсу є надзвичайно важливою можливістю для Японії, США та інших союзників по НАТО протистояти постійним викликам міжнародного порядку та підтвердити цінності та принципи, які сформували глобальний мир і процвітання.

Доповнення

У виданні додали, що  до липневого саміту НАТО доєднаються також Південна Корея, Австралія та Нова Зеландія, які разом із Японією відомі як Індо-Тихоокеанська четвірка (IP4).

Південна Корея і США розпочали спільні військові навчання16.02.24, 23:33

Нагадаємо

Президент Естонії Алар Каріс вважає, що союзники по НАТО повинні розглянути можливість збільшення своїх оборонних витрат з 2% до 2,5% або 3% ВВП, щоб протистояти зростаючій загрозі з боку рф в наступному десятилітті.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Reuters: Японія прагне посилити співпрацю з НАТО

     • 14378 переглядiв

    Норвегія передасть Україні запчастини до вертольотів Sea King

     • 104536 переглядiв