Деталі
"Балаклійські оладки. Ви вже певно чули їхню історію. Коли українські військові звільнили Балаклію, люди виходили їх зустрічати з обіймами і пригощати їжею, яку мали. Ми всі бачили те відео. Пані Наталя, що запропонувала військовим оладки, розчулила тоді всю Україну. Люди, які були в окупації, гуртувалися і мали готувати собі їжу на вогнищі, готові поділитися останнім. Бо українці. І це прекрасно. Я поспілкувався з пані Наталею телефоном, щоб випитати саме той автентичний рецепт її оладок. Вона телефоном розповідала, а я готував. Вийшло дуже тепло і смачно", - написав Клопотенко.
Рецепт балаклійських оладок
Берете 500 мл кефіру, 1-1,5 чайні ложки соди, 320 г борошна, 1 столову ложку олії, 2 столову ложку цукру і дрібку солі.
Кефір підігріваєте і додаєте соду з цукром. Чекаєте на бульбашки. Потім додаєте олію і насипаєте борошно.
Замішуєте тісто, по консистенції як густа сметана, даєте 15 хвилин постояти і смажите оладки на олії.
"Потім пригощаєте наших захисників, якщо є така можливість. Або ж родину і сусідів, щоб відчути цю єдність через їжу", - резюмував Клопотенко.