remontnu-kampaniiu-provodiat-tak-shchob-vzymku-pratsiuvaly-vsi-enerhobloky-enerhoatom

Ремонтну кампанію проводять так, щоб взимку працювали всі енергоблоки – "Енергоатом"

 • 30116 переглядiв

"Енергоатом" скоротив термін ремонтної кампанії на 25 діб, щоб усі енергоблоки працювали взимку. Два блоки ще ремонтуються, їх підключать до початку осінньо-зимового періоду.

Енергоатом проводить ремонтну кампанію так, щоб взимку працювали всі енергоблоки. Про це сказав очільник АТ НАЕК "Енергоатом" Петро Котін, передає УНН.

Більшу частину енергоблоків ми уже відремонтували і повернули до енергомережі. Всі відчули послаблення обмежень, коли під'єднали до мережі два енергоблоки. Залишилось відремонтувати ще два, і їх також підключимо до початку осінньо-зимового періоду

- розповів Котін.

За його словами, скоротити терміни ремонтної кампанії вдається, в першу чергу, за рахунок самовідданої праці атомників. Адже кожен на своєму місці усвідомлює власну відповідальність.

Станом на сьогодні "Енергоатому" вдалось скоротити термін ремонтної кампанії на 25 діб. Надалі компанія працюватиме в такому ж темпі, проводячи ремонти оперативно без втрати у якості.

Доповнення

Заступник міністра енергетики України Микола Колісник повідомляв, що в Україні ремонтна кампанія побудована так, щоб взимку в період максимального навантаження на енергосистему в роботі знаходилися фактично всі дев’ять атомних блоків на українських АЕС. Також кампанія націлена на те, щоб підготувати максимально стійкість обладнання до опалювального сезону.

ЄС закликає терміново наростити підтримку енергосистеми України, щоби уникнути гуманітарної катастрофи взимку.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти вивезли 7,7 тонн вкраденого зерна через Маріуполь

     • 23108 переглядiв