ukenru
rechnyk-kremlia-poperedyv-kerivnyka-telegram-shcho-platforma-vykorystovuietsia-terorystamy

Речник кремля попередив керівника Telegram, що платформа використовується терористами

 • 24742 переглядiв

Речник кремля дмитро пєсков попереджає генерального директора Telegram, що платформа все частіше використовується терористами у своїх цілях, але росія поки що не планує її забороняти, хоча й очікує більшої уваги з боку Павла Дурова.

У рф закликали власника сервісу обміну короткими повідомленнями Telegram Павла Дурова приділити більше уваги додатку, стверджуючи, що ним користуються терористи. Разом з тим, в росії платформу поки не планують заборонити. Про це передає УНН із посиланням на Politico.

Ми очікували б більшої уваги від Павла Дурова (..) Тому що цей унікальний і феноменальний з технологічної точки зору ресурс, який виріс на очах нашого покоління, все більше стає знаряддям в руках терористів — використовується в терористичних цілях

- сказав дмитро пєсков в інтерв’ю російським ЗМІ.

При цьому речник кремля зазначив, що в рф блокувати Telegram не планують.

Доповнення

Засновник платформи Дуров ще у жовтні 2017 року опублікував критику в блозі, стверджуючи, що Telegram захищає свободу слова.

Критикувати місцеву владу, кидати виклик статус-кво та брати участь у політичних дебатах — це нормально. Тим часом пропагування насильства та заклики до дій, які можуть завдати шкоди невинним людям, неприпустимі. Це емпіричне правило, яке ми завжди застосовуємо під час модерації публічних каналів

- написав Дуров.

Як передає Politico, до 49 мільйонів людей в рф у 2023 році використовували Telegram, що робить його найпопулярнішою платформою в країні.

Нагадаємо

Кількість жертв нападу на підмосковний концертний зал "Крокус Сіті Холл" зросла до 143, згідно з оновленим списком, опублікованим російською федерацією.

Згідно з інформацією, яку поширюють росЗМІ, нападники начебто були завербовані в каналі Telegram. Це був канал, що належить ІДІЛ-К, філії угруповання "Ісламська держава" (ІД виникло наприкінці 2014 року, як відколоте від пакистанського "Талібану").

кремль намагається вигадати зв'язки України із ІДІЛ, щоб перекласти на неї відповідальність за стрілянину в "Крокусі" - Центр протидії дезінформації

Microsoft призначила нового керівника Windows і Surface26.03.24, 12:40 • [views_0]