ukenru
rada-ukhvalila-zakonoproekt-schodo-realizatsiyi-prav-ukrayinskikh-gromadyan-na-zemlyu

Рада ухвалила законопроект щодо реалізації прав українських громадян на землю

 • 10133 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Рада ухвалила проект Закону про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств, передає кореспондент УНН.

За відповідне рішення проголосували 267 народних депутатів.

Метою проекту Закону України є створення належних соціально-економічних та суспільно-політичних умов для майбутнього запровадження ефективного та справедливого ринку сільськогосподарської землі та збереження власності на землю в руках широких кіл громадян України, передусім тих, які проживають в сільській місцевості, для забезпечення добробуту сільського населення, сталого розвитку сільських територій, розбудови ефективного агропромислового комплексу, громадянського миру та соціальної злагоди, а також захисту національних інтересів та безпеки держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент прокоментував створення ринку землі

Законопроектом пропонується доповнити статтю 41 Конституції України новою частиною наступного змісту:
"Основою аграрного устрою України є фермерське господарство".

Як повідомляв УНН, Європейський суд із захисту прав людини (ЄСПЛ) ухвалив рішення у справі “Зеленчук та Цицюра проти України”, згідно з яким визнано, що абсолютна заборона на купівлю та продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні порушує Європейську конвенцію з прав людини.

Українські Національні Новини

Політика