ukenru
rada-pidtrimala-zmini-do-byudzhetu-dlya-finansuvannya-tsentru-mikrokhirurgiyi-oka

Рада підтримала зміни до Бюджету для фінансування Центру мікрохірургії ока

 • 15745 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 4649 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо фінансового забезпечення діяльності Центру мікрохірургії ока. Відповідне рішення підтримало 274 народних депутати, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів та наказу МОЗ України, зазначений центр на сьогодні переданий до сфери управління міністерства охорони здоров’я України, тому фінансування центру на сьогоднішній день призупинено”, - сказав нардеп від “Слуги народу” Валерій Зуб під час представлення законопроекту у парламенті.

Деталі

Метою законопроекту є фінансове забезпечення діяльності Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні "Центр мікрохірургії ока" у 2021 році, який належить до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України, за рахунок коштів державного бюджету за бюджетними програмами МОЗ України.

Відповідно до пояснювальної записки, документ передбачає зменшення видатків за бюджетною програмою КПКВК 2308060 "Реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення" на 138 746,0 тис грн та збільшення на відповідну суму видатків за бюджетною програмою КПКВК 2301110 "Спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога, що надається загальнодержавними закладами охорони здоров'я".

Що було раніше

Верховній Раді 15 грудня минулого року, після кількох засідань профільного комітету, вдалося уникнути "бюджетної ночі" і ухвалити законопроект про Державний бюджет на 2021 рік.

За підсумками ухвалення Бюджету-2021 за даними Мінфіну, видатки “передбачено у сумі 1 трлн 347 млрд грн”, у якій “враховано необхідність фінансування всіх пріоритетних потреб держави”, зокрема на охорону здоров’я.

Голова МОЗ Максим Степанов раніше вказував на недофінансування галузі, у своєму бюджетному запиті на 2021 рік МОЗ заклав видатки на медицину у 296 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика