ukenru
rada-pidtrimala-nominuvannya-sentsova-na-nobelivsku-premiyu-miru

Рада підтримала номінування Сенцова на Нобелівську премію миру

 • 9986 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Верховна Рада України ухвалила проект постанови про номінування українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській в'язниці, на Нобелівську премію миру, повідомляє кореспондент УНН.

За відповідне рішення проголосували 245 народних депутатів України.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з міжнародних справ підтримав проект постанови про номінування українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській в'язниці, на Нобелівську премію миру.

Раніше лауреат Нобелівської премії миру, лідер “Солідарності” Лех Валенса запропонував Сенцова на Нобелівську премію миру.

Європейська народна партія номінувала українського режисера Олега Сенцова, незаконно ув’язненого в Росії, на здобуття премії "За свободу думки" імені Андрія Сахарова.

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних в Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Правозахисний центр “Меморіал” в Росії вніс Сенцова в список політв’язнів.

Українські Національні Новини

Політика