ukenru
pyut-bilshe-ta-chastishe-yak-covid-19-vplinuv-na-riven-spozhivannya-alkogolyu

П'ють більше та частіше: як COVID-19 вплинув на рівень споживання алкоголю

 • 9544 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Центр громадського здоров’я Англії виявив у межах опитування, що за час пандемії громадяни значно збільшили обсяги випитого алкоголю. А кількість тих, хто почав вживати алкоголь, стрімко зросла. Про це пише видання Daily Mail, повідомляє УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна горілка в Україні: цікаві факти

Деталі

Згідно з підрахунками, до локдауну в березні минулого року 3,4% дорослих (приблизно 1 500 000 людей) випивали понад 50 одиниць алкоголю на тиждень. До грудня цей показник зріс до 5,7% (понад 2 520 000 людей) відповідно до опитування YouGov для Центру громадського здоров'я Англії. Найбільший стрибок у вживанні алкоголю був зафіксований серед осіб віком 55-64 роки, але зростання спостерігалось у всіх вікових групах.

На другому місці за об'ємами споживання алкоголю опинилась група людей у віці 65-74-роки, а за ними - 35-44-річні. Тим часом найнижчий стрибок у збільшенні вживання алкоголю був у 18-24-річних.

Доповнення

За оцінками експертів, найбільше алкоголю серед 25 країн світу вживають саме англійці та шотландці. Разом із тим у світі спостерігається високий попит на українську горілку, що впливає на збільшення обсягів її експорту.

Раніше УНН писав, що до ТОП-5 надійних виробників якісної українських горілки входять такі лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Prime" (ТМ "Prime", "Др.Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Новини Світу