ukenru
pvk-vagnera-dostavlyayetsya-do-sudanu-aviatsiyeyu-minoboroni-rf-sbu

"ПВК Вагнера" доставляється до Судану авіацією Міноборони РФ - СБУ

 • 9564 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Служба безпеки України володіє доказами, що особовий склад та озброєння "ПВК Вагнера" доставляється до Судану та інших країн регіону авіацією Міністерства оборони РФ. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу СБУ. 

За повідомленням СБУ, для прикриття військових операцій Міноборони РФ за кордоном використовується ТОВ "М Інвест", яку пов’язують із особистим кухарем Володимира Путіна Ілльою Пригожиним.

"Так, відповідно до договору № В218/04/119 від 30.07.2018 (загальна сума 56 млн російських рублів) між зазначеним вище ТОВ "М Інвест" та "223 льотним загоном" МО РФ, літаками Ту-154М (бортові номери RA-85041, RA-85155) за п’ять місяців 2018 року здійснено вісім рейсів з Москви (через російську авіабазу Хмеймім у сирійській Латакії) до столиці Судану Хартум", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вже з Хартума "ПВК Вагнера" відправляється до інших країн Африки, зокрема в Центральноафриканську республіку та Лівію.

"Задіяна логістика дозволяє військовому командуванню РФ регулярно (кожні 2 місяці) проводити ротації особового складу "їхтамнетів" як у Сирії, так і в Африці", - підкреслили в СБУ.

Раніше УНН повідомляв, що проект російської військової розвідки "ПВК Вагнера", що брав участь у бойових діях проти України на Донбасі, розганяє протести у Судані, направлені проти режиму Омара аль-Башира. 

Нагадаємо, СБУ заявила про діяльність бойовиків "ПВК Вагнера" у Центральноафриканській республіці. 

Раніше СБУ оприлюднила дані російських найманців "ПВК Вагнера", які, зокрема, воювали на Донбасі

Українські Національні Новини

Політика