ukenru
putin-zaproponuvav-kadirovu-znovu-balotuvatisya-na-post-glavi-chechni

Путін запропонував Кадирову знову балотуватися на пост глави Чечні

 • 19818 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Президент Росії Володимир Путін запропонував главі Чечні Рамзану Кадирову повторно брати участь у виборах керівника регіону, які намічені на 19 вересня. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Деталі

Як передає видання, подібна пропозиція надійшла від Путіна Кадирову під час відеоконференції в середу. Зокрема, Кадиров заявив, що Чечня повністю готова до проведення виборів.

"Зроблено дуже багато, доведеться зробити ще більше. Ви в матеріалі, працюєте ефективно, зсередини ситуацію знаєте, тому я вважаю, що вам потрібно йти на вибори, продовжити свою роботу", - заявив Путін. Він побажав главі Чечні успіхів.

Зокрема, Путін зазначив, що за особистої участі Кадирова Чечня стала одним з найбільш безпечних суб'єктів РФ. Він заявив, що за Кадирова в республіці серйозно розвивається економіка.

Також Путін звернув увагу на стан Грозного, зазначивши, що місто зараз змінилося в кращий бік, і його зараз "не впізнати".

"Це завдяки мужності, терпінню чеченського народу, завдяки тому, що вдалося багато в чому подолати ті складні, дуже важкі процеси, які дісталися нам у спадок ще з радянських часів, через всі ці випробування, а часом і страждання, пройшов чеченський народ і зробив свій вибір", - заявив Путін.

Довідка

Прямі вибори глави Чечні і нового складу регіонального парламенту призначені на 19 вересня. Останні вибори глави республіки пройшли 18 вересня 2016 року.

Нагадаємо

У липні 2020 року колишній держсекретар США Майк Помпео вказав, що Кадирова і його сім'ю внесли в чорний список, що означає заборону на в'їзд до США. 

Крім чеченського лідера відвідати Штати не можуть його дружина Медні Кадирова і їх дочки Айшат і Хадижат.

Помпео пояснив, що у Держдепу є докази причетності Кадирова до брутальних порушень прав людини, включаючи тортури і позасудові страти, які відбулися більше десяти років тому. Главу Чечні також звинуватили в погрозах журналістам, що висвітлювали поширення коронавірусу.

На що Кадиров заявив, що "гідний Нобелівської премії миру", а не американських санкцій.

Українські Національні Новини

Новини Світу