putin-vpershe-za-13-rokiv-poikhav-do-chechni-reuters

путін вперше за 13 років поїхав до Чечні - Reuters

 • 101949 переглядiв

путін здійснив візит до Чечні, де разом з кадировим оглянув війська та добровольців які готуються до участі в бойових діях в Україні. За словами кадирова, з початку війни в Україну відправлено понад 47 000 чеченських військових.

Очільник кремля володимир путін, у вівторок здійснив візит до Чечні, де разом з лідером чечні рамзаном кадировим оглянув війська та добровольців, які готуються до участі в бойових діях в Україні. Це перша поїздка путіна до республіки Північного Кавказу за 13 років. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Поїздка відбулася на тлі ескалації війни між росією та Україною, зокрема після того, як українські сили здійснили операцію в курській області рф.

Під час огляду військових у гудермесі, в російському університеті спеціальних сил, путін звернувся до солдатів і підкреслив, що навчання на стрільбищі не можна порівняти з реальними бойовими діями.

Чому путін поїхав у Баку на тлі подій в курській області - пояснення від ЦПД при РНБО 20.08.24, 17:29

Цей візит відбувся на тлі значних викликів для російської армії, яка продовжує зазнавати труднощів на фронті в Україні. Українські сили, які раніше прорвалися через кордон у курській області, продовжують викликати занепокоєння в кремлі, оскільки цей інцидент став серйозним ударом по престижу російської армії та особисто путіна,

- підкреслює видання.

рамзан кадиров, який перебуває під санкціями США за порушення прав людини та участь у мобілізації чеченських військ для війни в Україні, на окремій зустрічі з путіним заявив, що з початку війни в Україну відправили понад 47 000 чеченських військових, зокрема близько 19 000 добровольців.

Як пише видання, візит путіна до чечні підкреслює важливість ролі чеченських військ у військових зусиллях росії, а також демонструє підтримку з боку кремля чеченському лідеру кадирову, який залишається однією з найбільш впливових фігур у регіоні та в російській військовій структурі.

Командир "ахмату" визнав, що в курській області в полон ЗСУ потрапили "кадирівці"13.08.24, 20:04

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    путін вперше за 13 років поїхав до Чечні - Reuters

     • 101949 переглядiв