ukenru
putin-namagayetsya-pidirvati-situatsiyu-vseredini-ukrayini-naperedodni-viboriv-poroshenko

Путін намагається підірвати ситуацію всередині України напередодні виборів – Порошенко

 • 7589 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Росія намагається підірвати ситуацію всередині України і зокрема вплинути на українські вибори. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю американському телеканалу СNN, передає УНН.

"Він (Путін – ред.) розуміє, що досягти успіху у військовій операції на суші він не зможе. Але він очікує, що успіху можна досягти під час виборів. І відтак, він підриває стабільність в середині країни за допомогою кібератак, використовуючи технологію фейкових новин. А точніше – технологію дезінформації. Росія витрачає мільярди на підтримку Спутнік ТБ, RussiaToday та багато інших", - зазначив Голова держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко прокоментував видачу угорських паспортів жителям Закарпаття

За його словами, РФ розповсюджує безліч дезінформації – починаючи від заяв про те, що в Україні не російська агресія, а "громадянська війна" і це не Росія відповідальна за агресію. Крім того, Кремль звинувачує саме українську владу в тисячах жертв цієї війни, а також заперечує присутність російських військових на окупованій території.

При цьому Порошенко нагадав, що українська влада заборонила російські соціальні мережі, оскільки вони використовувалися російськими спецслужбами для ведення дезінформаційної та підривної кампанії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко сподівається на повернення Донбасу у 2019 році

Голова держави також підкреслив, що наразі реальна війна з Україною більше не несе успіху РФ, оскільки країна за допомогою США зуміла створити сильну і надійну армію.

Нагадаємо, в другій половині вересня Президент Порошенко вже заявляв про втручання в українські вибори за допомогою пропаганди та дезінформації в інтерв’ю німецькій газеті Rheinische Post.

Українські Національні Новини

Політика