ukenru
putin-nadislav-novorichni-privitannya-vsim-okrim-prezidentiv-ukrayini-ta-gruziyi

Путін надіслав новорічні привітання всім, окрім президентів України та Грузії

 • 17690 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Російський президент Володимир Путін у неділю, 30 грудня, надіслав новорічні привітання лідерам майже 40 держав та ряду керівників міжнародних організацій, не привітавши при цьому президентів України та Грузії. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Російського Кремля.

Глава РФ відправив привітання з Новим Роком президенту США Дональду Трампу, канцлерці Німеччини Ангелі Меркель, президенту Білорусі Олександру Лукашенко, голові КНР Сі Цзиньпіну, сирійському лідерові Башару Асаду, генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та іншим.

Однак в списку адресатів новорічних листів, опублікованому прес-службою Кремля, не виявилося президента України Петра Порошенка і його грузинської колеги Саломе Зурабішвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко подарував Путіну кілька мішків картоплі на Новий рік

Водночас, у новорічному листі американському лідеру Дональду Трампу Путін написав, що Москва готова до діалогу. Президент РФ відзначив, що відносини із США є невід'ємним фактором забезпечення стратегічної стабільності і міжнародної безпеки.

Нагадаємо, між президентом США Дональдом Трампом і президентом Росії Володимиром Путіним не відбудеться жодної зустрічі, поки Росія утримує українські кораблі і моряків, захоплених біля Криму.

Як повідомляв УНН, Україна, Молдова та Грузія підписали Меморандум про створення міжвідомчої платформи для обміну досвідом з інтеграції територій, що перебувають поза контролем держав, та протидії РФ.

Українські Національні Новини

Політика