putin-khoche-yakomoha-shvydshe-zakinchyty-viinu-prote-holovne-pytannia-dlia-ukrainy-na-yakykh-umovakh-hur

путін хоче якомога швидше закінчити війну, проте головне питання для України на яких умовах – ГУР

 • 23655 переглядiв

Путін прагне швидкого завершення війни на своїх умовах, тоді як Україна наполягає на територіальній цілісності та покаранні винних.

росія дійсно хотіла б швидше закінчити повномасштабне вторгнення яке розпочала. Проте для України головне питання на яких умовах. Про це заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

Юсов прокоментував статтю у The New York Times про те, що російський диктатор володимир путін нібито посилає сигнали" заходу про бажання заморозити війну в Україні та почати переговори. При цьому путін не збирається поступатися навіть метром окупованої території.

Подоляк про наслідки "заморожування конфлікту" в Україні: війна тлітиме в серці Європи21.03.23, 11:09 • [views_512040]

Безумовно потрібно моніторити, аналізувати та робити відповідні висновки й власне розснювати, що за цим може стояти, який інтерес в тому числі українського боку. Самі по собі такі матеріали – це навіть добре, тому що – це напряму заперечую тезу, що світ начебто забув про Україну. Це часто дискусійні матеріали, ми повинні тут звичайно займати нашу проактивну позицію, але сам факт, що Україна фігурує, російське вторгнення фігурує – це дуже важливо

- сказав Юсов.

Юсов зазначив, що режим путіна хотів би швидше закінчити повномасштабну війну, але на їхніх умовах.

Чого хотів би путін безпосередньо, чи його режим? Це точне не то про, що нам говорить російська пропаганда, коли у них все там добре, і армія у них найкраща, це далеко не так. Звичайно вони б хотіли б якомога швидше закінчити це вторгнення, інша справа на яких умовах. І з точки зору українського національного інтересу, міжнародного права, росія – це злочинець, а злочинець має бути покараний

 - зазначив Юсов.

За його словами, Україна звісно зацікавлена в тому, щоб якомога швидше закінчилася ця геноцидна війна проти української держави, але з відновленням територіальної цілісності й покаранням міжнародних злочинців.

Доповнення

Ще в жовтні Президент Володимир Зеленський заявляв, що росія розглядає різні сценарії щодо війни на найближчі роки. Один із них - особливо небезпечний. Ідеться про те, що рф шукає можливості замороження агресії, щоб адаптуватися. кремль зможе відновити розбитий військовий потенціал до 2028 року.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    російський "аерофлот" відновив прямі рейси з москви до Гавани

     • 23069 переглядiв

    У Херсоні лунають вибухи, під обстрілом прибережна зона - МВА

     • 30162 переглядiв