ukenru
pussy-riot-privitali-putina-iz-dnem-narodzhennya-lgbt-praporami-na-budivli-fsb-na-lubyantsi

Pussy Riot "привітали" Путіна із днем народження ЛГБТ-прапорами на будівлі ФСБ на Луб'янці

 • 13321 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Учасники проекту Pussy Riot у середу провели "акцію проти гомофобії", вивісивши "веселкові прапори" на будівлях ФСБ на Луб'янці, адміністрації президента на Старій площі, на будівлі Верховного суду, Міністерства культури і ОВС по району Басманний, передає УНН із посиланням на BBC.

Так, повідомляється що під час акції біля будівлі ФСБ затримали журналіста "Радіо Свободи" Артема Радигіна. Біля адміністрації президента затримали кореспондента Sota Дениса Стяжкіна.

"Сьогодні ми даруємо цю веселку, як символ тих, кому не вистачає любові і свободи - даруємо всім. "Веселка - це сонце після дощу", - сказали ви. Але ми ті, хто робить все, щоб це сонце, нарешті, з'явилося", - звернулися учасники акції до Володимира Путіна.

Відзначається, що Pussy Riot вимагають розслідування вбивства і викрадення геїв, лесбійок, трансгендерів і квір-людей у Чечні, припинити переслідування активістів та організації, що допомагають ЛГБТК-спільноті.

Також організатори акції вимагають прийняти закон, що забороняє дискримінацію за принципом гендеру та сексуальної орієнтації, легалізувати одностатеві партнерства, і скасувати чинний закон про пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин.

Учасники групи зажадали зробити 7 жовтня Днем видимості ЛГБТК.

Як повідомляв УНН, раніше у Росії закликали заборонити новий фільм Marvel через героїв нетрадиційної орієнтації.

Варто відзначити, російському президенту Володимиру Путіну сьогодні, 7 жовтня, виповнюється 68 років.

«радуга — это солнце после дождя». владимир путин pic.twitter.com/vEUwjQeRqi

— штейн (@shteyni) October 7, 2020

Українські Національні Новини

Суспільство