ukenru
ptsu-gotova-do-reform-epifaniy

ПЦУ готова до реформ – Епіфаній

 • 15500 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Православна Церква України готова до реформ. Про це заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.

"Реформи – це завжди складне і болюче питання. Ми готові до поступового впровадження реформ", - сказав Епіфаній.

Водночас він відзначив, що протягом останніх п'яти років церква спостерігає за тим, наскільки складно дається державі впровадження реформ.

"Протягом навіть цих 5 років багато говорять про реформи, але коли торкається безпосередньо ця реформа того чи іншого, то починаються певні нарікання. Але ми повинні пройти цей нелегкий шлях реформування. Але поступово, мудро, тверезо, без якихось нарікань чи сперечань. Коли втілювати ту чи іншу реформу, треба доносити людям, щоб вони розуміли, що відбувається насправді, що це тільки до кращого, а не до гіршого", - уточнив Епіфаній.

Як повідомляв УНН, інтронізація Епіфанія відбудеться у Софії Київській.

Як повідомляв УНН, інтронізація предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться 3 лютого. 

Нагадаємо, раніше Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив, що його інтронізація може відбутися на початку лютого.

Додамо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної ПЦУ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика