ukenru
protokol-likuvannya-vid-covid-19-onovlyuvavsya-vzhe-6-raziv-golubovska

Протокол лікування від COVID-19 оновлювався вже 6 разів - Голубовська

 • 21781 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Протокол лікування від COVID-19 в Україні оновлювався вже 5-6 разів. Про це сказала заслужена лікар, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська в ефірі телеканалу 112, передає УНН.

"Ми, як усі нормальні країни, ми ж це робили все життя, ми просто при Супрун відмовилися від, чомусь, протоколів лікування. А ви розумієте, тут така ситуація: "міжнародні протоколи, нас будуть всіх лікувати міжнародними протоколами, ви тут всі корупціонери, погані у нас протоколи". А це виникла така ситуація, де немає міжнародних протоколів. Ну немає їх, з різних причин, не буду зараз це пояснювати. І як це, ви розумієте, щоб у нас було. І наш протокол, як усі цивілізовані країни, вже 6 разів оновлювався. 5 або 6 разів, я не пам'ятаю. Ми його мало не кожен місяць оновлюємо. Хоч трішечки, але ми там по діагностиці додали - побачили в клініці, щось таке, для лікарів полегшуємо", - сказала Ольга Голубовська.

Вона зазначила, що куди б не приїхала - всі лікарі дякують і не знають, щоб вони робили без протоколів. Особливо, в зв'язку з тим, що хворих COVID-19 лікували лікарі всіх спеціальностей, а не тільки інфекціоністи.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов, коментуючи лист ВООЗ з рекомендаціями переглянути лікування хворих коронавірусом в Україні, заявив, що український протокол лікування від COVID-19 довів свою ефективність.

Також нагадаємо, що лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська відреагувала на лист від ВООЗ з рекомендаціями переглянути лікування хворих коронавірусом в Україні. Вона вважає, що хтось із числа колишніх так званих державних діячів наскаржився в ВООЗ на українську медицину. Також вона вважає, що українські лікарі робили правильно, не дотримуючись помилкових рекомендацій.

Українські Національні Новини

Суспільство