ukenru
protesti-u-virmeniyi-v-yerevani-chergoviy-miting

Протести у Вірменії: в Єревані черговий мітинг

 • 13327 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. На єреванській Площі Республіки вже багатолюдно. Люди зібралися для того, щоб разом простежити в прямому ефірі за ходом засідання парламенту Вірменії, яке почнеться о 12:00. Про це повідомляє УНН з посиланням на News.am.

Порядок засідання - вибори прем'єр-міністра Вірменії.

Знову єдиним кандидатом, висунутим на цю посаду, є лідер опозиції, голова парламентської фракції блоку "Вихід" Нікол Пашинян. Однак у блоці "Вихід" і заявивших про його підтримку парламентських фракцій альянсу "Царукян" і АРФ Дашнакцутюн всього 46 депутатів, замість 53, необхідних для обрання глави Уряду. Поки що правляча Республіканська партія Вірменії, різко критикувала Пашиняна під час спроби стати прем'єр-міністром 1 травня, зараз запевнила, що забезпечить йому необхідну кількість голосів з метою стабілізації ситуації в республіці.

Голосування по кандидатурі прем'єр-міністра буде відкритим і поіменним. Якщо парламенту не вдасться обрати главу уряду, то президент змушений буде розпустити парламент і протягом 30 - 45 днів призначити дострокові вибори.

Відзначимо, що лідер протестного руху, кандидат в прем'єр-міністри Вірменії Нікол Пашинян вчора оголосив 8 травня неробочим днем. Зараз в Єревані проходить концерт.

Як повідомляв УНН, повноваження прем'єр-міністра Вірменії повинні бути обмежені.

Нагадаємо, масові мітинги і ходи тривають в Вірменії з 16 квітня. Через акції протесту 23 квітня подав у відставку колишній президент країни Серж Саргсян, обраний на пост прем'єр-міністра.

Лідер акцій протестів опозиції Нікол Пашинян планував зайняти посаду прем'єр-міністра. Проте 1 травня він не отримав необхідної кількості голосів на засіданні парламенту Вірменії. Пашинян закликав до загального страйку і акцій громадянської непокори.


Українські Національні Новини

Новини Світу