proriv-blokadi-tse-perebilshennya-rosiya-ne-vzmozi-blokuvati-chorne-more-rechnik-vms

"Прорив блокади" - це перебільшення, росія не взмозі блокувати Чорне море - речник ВМС

 • 277592 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. росіяни фізично не в змозі блокувати Чорне море, бо для цього потрібно дуже багато кораблів, торгові судна рухаються за своїм звичним маршрутом, повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук, передає УНН.

Цитата

«Щоб заблокувати якусь ділянку моря, потрібний відповідний корабельний склад, у великій кількості – щоб фізично завадити проходити через якусь ділянку моря. Зараз такого не відбувається. Тому назвати це проривом блокади, як на мене, це перебільшення. Вони [іноземні судна – ред.] проходили стандартними маршрутами, це ближче до наших берегів. Відповідно це зона, в яку російські кораблі не заходять. Це більш як 100 морських миль від узбережжя. Тому що вони [російські військові моряки – ред.] розуміють, що в такому випадку прослідують за російським кораблем. Тобто на дно», - зауважив Плетенчук.

Тому, на його думку, можна сказати, що ця зона для іноземних торгових кораблів більш-менш безпечна. І судна виконували свої звичайні проходи торгівельними шляхами і залякування російських військових не мають під собою підстав. 

Доповнення

Три вантажні судна, що належать грецькій, ізраїльській та турецько-грузинській компаніям, прибули 31 липня до одного з українських зернових терміналів у дельті Дунаю.

Це сталося після того, як москва вийшла з "зернової угоди", а потім погрожувала, що вважатиме кораблі, що йдуть до українських портів у Чорному морі, "перевізниками військових вантажів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган по телефону заявив путіну, що призупинка "зернової угоди" нікому не вигідна, чекає його візиту в Туреччину

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі