proletiv-ponad-350-km-shakhed-rf-vdruhe-za-tyzhden-poletiv-do-bilorusi-z-ukrainy-zmi

Пролетів понад 350 км: "шахед" рф вдруге за тиждень полетів до білорусі з України - ЗМІ

 • 69818 переглядiв

російський "шахед" пролетів понад 350 кілометрів над білоруссю, влетівши з України і дійшовши до Вітебської області.

Проєкт "Беларускі Гаюн" стверджує, що у ніч на 13 липня один із російських "шахедів" пролетів над територією білорусі понад 350 кілометрів. Дрон долетів до Вітебської області, передає УНН. 

"За нашими даними, вже в районі 3:00 "шахед" перетнув білорусько-український кордон у районі м.п. Лоїв (Гомельська обл.) і продовжив рух на північ", - йдеться у повідомленні "Беларускі Гаюн". 

Повідомляється, що "шахед" пролетів Гомель і Жлобин, увійшов у Могильовську область, а потім і в Мінську область, максимально наблизившись до Мінська (Жодіно і Борисова). Близько 5 ранку по тривозі на перехоплення було піднято вертоліт Мі-24 і винищувач Су-30, авіація була помічена якраз у районі прольоту БПЛА - кордону Мінської, Могильовської та Вітебської областей. 

Далі "шахед" увійшов у Вітебську область Білорусі і, імовірно, долетів до Вітебська. Сумарно дрон-камікадзе типу "шахед" вночі та вранці 13 липня пролетів над територією Білорусі понад 350 км. 

Куди в підсумку прямував і де зараз перебуває безпілотник - невідомо.

Доповнення 

Раніше повітряні сили повідомляли, що під час нічних атак у Донецькій та Харківській областях сили протиповітряної оборони збили чотири ворожі безпілотники, а один безпілотник залишив повітряний простір України у напрямку Білорусі.

Додамо

Аналогічна ситуація сталася з "шахедом", який був частиною атаки на Україну 11 липня - він теж полетів до Білорусі, де остаточно зник з радарів. 

Популярні

Новини по темі

Буданов: спроби вбити путіна були, поки невдалі

 • 34191 переглядiв