prokuratura-oskarzhyla-vyrok-aktoru-ostapu-stuptsi

Прокуратура оскаржила вирок актору Остапу Ступці

 • 34703 переглядiв

Прокуратура міста Києва оскаржила вирок до 3 років позбавлення волі, винесений актору Остапу Ступці за ДТП у стані алкогольного сп'яніння, стверджуючи, що покарання було занадто м'яким.

Прокуратура подала до суду апеляційну скаргу на вирок, яким актора Остапа Ступку засуджено до трьох років обмеження волі та позбавлено права керування транспортними засобами на 8 років за скоєння ДТП у Києві у стані алкогольного сп'яніння. Про це журналісту УНН повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Сьогодні подали апеляційну скаргу ( на вирок суду - ред.) 

- повідомили в прокуратурі.

Доповнення

Голосіївський районний суд Києва оголосив вирок актору Остапу Ступці у справі про п'яну ДТП. Ступці призначили обмеження волі на 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на 8 років. 

У прокуратурі повідомляли, що вирок суду буде оскаржено прокурором в апеляційному порядку з підстав неправильного застосування закону про кримінальну відповідальність, через м'якість призначеного покарання.

Нагадаємо

Дорожня пригода сталася 4 квітня у Голосіївському районі Києва.

За даними слідства, водій автомобіля Range Rover, рухаючись по вулиці Федорова у напрямку перехрестя з вулицею Казимира Малевича, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований.

Водія Range Rover, 1967 року народження, затримали на місці події. Прилад "Драгер" показав 1, 62 проміле алкоголю в його крові.

Попередньо подія була кваліфікована за ч. 1 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Проте, враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що спричинене потерпілому тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження перекваліфіковано на ч. 2 ст. 286-1 КК України.

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Прокуратура оскаржила вирок актору Остапу Ступці

     • 34703 переглядiв