prohnozy-biudzhetiv-na-mistsevomu-rivni-planuiut-vidnovyty-parlament-pidtrymav-zakonoproiekt

Прогнози бюджетів на місцевому рівні планують відновити: парламент підтримав законопроєкт

 • 11611 переглядiв

Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про відновлення середньострокового бюджетного планування для місцевих громад. Це дозволить прогнозувати бюджети на 3 роки вперед та розширить можливості фінансування.

Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт про відновлення середньострокового бюджетного планування для місцевих громад, особливо на територіях, що постраждали від військових дій, що дозволить їм прогнозувати бюджети на кілька років вперед і залучати фінансування для економічного розвитку та соціальної підтримки. Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та картку законопроєкту №11131.

Деталі

"Рада підтримала у першому читанні №11131 відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів (складення прогнозу місцевих бюджетів на 3 роки). За основу 257", - повідомив Железняк у Telegram.

Відповідно до законопроєкту, відновлюється середньострокове планування місцевих бюджетів, але винятком є тимчасово окуповані території, або території, на яких ведуться активні бойові дії.

Також розширюються напрямки використання залишків коштів органів місцевого самоврядування, зокрема їх можна буде направити на погашення кредиторської заборгованості, облаштування місць тимчасового перебування ВПО, співфінансування з місцевих бюджетів та придбання ОВДП строком понад один рік.

Місцеві ради зможуть надавати фінансову гарантію не тільки на запозичення для інвест-проектів, але і на кредити-рефінансування раніше взятих позик (за погодженням з Мінфіном).

Також до 2030 року органам місцевого самоврядування дозволяється не застосовувати норми Бюджетного кодексу щодо загального обсягу місцевого боргу.

Нагадаємо

Уряд схвалив законопроєкт про відновлення середньострокового бюджетного планування для місцевих громад, особливо на територіях, що постраждали від військових дій, що дозволить їм прогнозувати бюджети на кілька років вперед і залучати фінансування для економічного розвитку та соціальної підтримки.

Популярні

Новини по темі

Відновлено рух поїздів на "зеленій гілці" метро в Києві

 • 18230 переглядiв