ukenru
prikordonniki-rozpovili-koli-vidkriyut-kpvv-na-adminmezhi-z-krimom

Прикордонники розповіли, коли відкриють КПВВ на адмінмежі з Кримом

 • 12072 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Робота контрольних пунктів в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка", які розташовані на адміністративній межі з окупованим Кримом, буде припинена до окремого рішення, поки не стихне ситуація з хімічними викидами. Про це у коментарі УНН повідомив помічник начальника Херсонського прикордонного загону начальник прес-служби підполковник Іван Шевцов.

"Вчора ввечері близько 19:00 КПВВ "Каланчак" та КПВВ "Чаплинка" тимчасово припинили пропуск. Але громадян, які мають потрапити з окупованого Криму на материкову частину України, будуть пропускати в екстрених випадках при необхідності. Зараз працює КПВВ "Чонгар" в повному обсязі", - проінформував Шевцов.

Він зазначив, що пункти пропуску будуть закриті до окремого розпорядження, поки не стихне ситуація з екологічним лихом.

Нагадаємо, регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Херсонській області прийняла рішення про тимчасову зупинку процесу пропуску на КПВВ "Каланчак" і КПВВ "Чаплинка". А також про призупинення освітнього процесу в школах та дитячих садках у Херсонській області, які розташовані в зонах можливих уражень.

Як повідомляв УНН, жителі Армянська, що на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їхніх будинках вкрилися іржею. Городяни припускають, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". Ще серед можливих причин - спалювання в непристосованих крематоріях затоплених уздовж узбережжя бочок. У зв'язку з цим у Криму почалася евакуація дітей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП