prezident-kazakhstanu-nakazav-vidnoviti-robotu-bankiv-ta-pidtrimati-moralniy-dukh-viyskovikh

Президент Казахстану наказав відновити роботу банків та підтримати моральний дух військових

 • 17925 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв дав низку термінових доручень уряду, щоб стабілізувати ситуацію на тлі протестів. Окрім того, казахський лідер наказав відновити роботу банків та транспорту, а також надати моральну підтримку військовим. Відповідне розпорядження опубліковане на сайті президента, пише УНН.

Цитата

“Стабілізувати роботу комунальних служб, громадського транспорту та об'єктів соціальної інфраструктури. Збройним силам, КНБ, МВС, Нацгвардії та іншим силовим структурам – здійснити заходи щодо підвищення бойової готовності та оснащеності, підтримки морального духу військовослужбовців”, - ідеться у заяві президента.

Деталі

Серед пунктів також згадується забезпечення відновлення стабільної та безперебійної роботи банків другого рівня та інших фінансових організацій після стабілізації ситуації.

Крім того, Токаєв вимагає створити спеціальну слідчу групу у складі представників Генпрокуратури, МВС, КНБ та інших компетентних структур для виявлення причин подій, встановлення та притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності всіх винних.

Також доручено вжити заходів щодо захисту дипломатичних представництв, а також суб'єктів іноземних інвестицій та бізнесу зарубіжних компаній.

Загалом у списку доручень президента 10 пунктів. Переглянути їх можна тут.

Додамо

Сьогодні вранці повідомляли, що у Казахстані тимчасово зупинено роботу всіх банків. Не працює у країні й фондова біржа.

Тим часом колективні миротворчі сили Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) скеровано до Казахстану. Серед них також є російські повітрянодесантні війська.

Два літаки Військово-повітряних сил Російської Федерації сьогодні вранці прямують у напрямку Казахстану.

Нагадаємо

Напередодні на всій території Казахстану було запроваджено надзвичайний стан і комендантську годину.

В Алмати, де напередодні влада оголосила про проведення "антитерористичної операції", на вулицях мало людей, на вулицях, бите скло, зламані світлофори.

Вдень 5 січня на тлі протестів, пов'язаних із зростанням цін на газ, групи людей в Алма-Аті штурмом взяли будинки обласної адміністрації та президентської резиденції. Місцеві ЗМІ повідомляли, що увечері у місті з'явилися мародери, які грабували магазини, банки, підпалювали автомобілі.

Президент Казахстану Касим-Жомарт звинуватив у тому, що відбувається, “терористичні групи, підготовлені з-за кордону”. Він закликав на допомогу партнерів із ОДКБ. Пізно увечері 5 січня ОДКБ повідомила про готовність надати військову допомогу казахстанському уряду.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Два військові літаки РФ летять до Казахстану

     • 89580 переглядiв