ukenru
premyer-niderlandiv-obgovoriv-iz-putinim-mh17

Прем'єр Нідерландів обговорив із Путіним MH17

 • 14777 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте обговорив катастрофу MH17 з президентом Росії Володимиром Путіним на полях саміту G20 в японській Осаці. Про це УНН повідомляє з посиланням на RTL Nieuws.

"Я говорив з президентом Путіним про MH17. Для Нідерландів, а також для багатьох країн світу - це все ще жива рана. Тому, якщо у мене буде можливість обговорити це з російським президентом, я зроблю це. Ми говорили про це, і я буду продовжувати це робити в таких випадках", - сказав Рютте.

При цьому, прем'єр-міністр утримався від уточнень, про що ж саме він говорив з російським президентом.

"Я нічого не можу сказати щодо цього. Обговорення повинні бути конфіденційними, в тому числі через надзвичайно високу делікатність теми. Дуже важливо, щоб я використовував будь-яку можливість поговорити з російським керівництвом про MH17", - зазначив Рютте.

Він також не уточнив, як відреагував Путін.

"Я можу тільки сказати, що я роблю в такому типі розмови. Я ніколи не можу сказати, що відповів мій співрозмовник через конфіденційність, а також тому, що було б неправильно, якби я говорив від імені свого співрозмовника", - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту.

У червні цього року спільну слідчу групу назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до збивання рейсу MH17 в небі над Донбасом в липні 2014 року - це Олег Пулатов, Ігор Гиркин, Сергій Дубінський і Леонід Харченко. Вони будуть оголошені в міжнародний розшук.

Також Служба безпеки України оголосила про підозру чотирьом фігурантам справи за фактом збиття літака Boeing 777 рейсу MH17.

Українські Національні Новини

Новини Світу