pozytsiia-uriadu-ne-zminylas-u-minoborony-pivdennoi-korei-zaperechuiut-postachannia-snariadiv-ukraini

"Позиція уряду не змінилась": у Міноборони Південної Кореї заперечують постачання снарядів Україні

 • 21882 переглядiв

Південна Корея дотримується позиції надання Україні лише нелетальної допомоги, попри заяви Washington Post про передачу артилерійських снарядів.

Позиція Південної Кореї щодо підтримки України не змінилась. Сеул передає Києву лише нелетальну допомогу. Про це з посиланням на речника Міністерства оборони Південної Кореї Чон Ха Кю повідомляє видання Korea JoongAng Daily, передає УНН.

Деталі

Зокрема, він відмовився підтвердити інформацію The Washington Post щодо передачі Україні артилерійських снарядів.

На прохання підтвердити цю інформацію речник Міністерства оборони Чон Ха Кю заявив журналістам на брифінгу для преси у вівторок: "Позиція нашого уряду взагалі не змінилася", попросивши журналістів "зрозуміти це відповідно".

Наші військові надали гуманітарну допомогу та військові матеріали для захисту свободи України

- додав речник Міністерства оборони Південної Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія вироблятиме для України артилерійські снаряди

У відповідь на прохання репортера пояснити, що означає "непряма" підтримка, Чон лише сказав, що йому важко пояснити це значення. 

Доповнення 

У виданні наголошують, що офіційно Корея заявляє, що передає Києву виключно нелетальну допомогу. Водночас, за словами журналістів, Сеул може допомогти Сполученим Штатам поповнити запаси боєприпасів, і те, як Вашингтон використовує власні запаси, буде поза юрисдикцією корейського уряду.

Контекст 

У нещодавній статті The Washington Post з'явилась інформація про те, що цього року Південна Корея передала Україні більше артилерійських снарядів, ніж всі країни Європи разом. 

Водночас офіційно Південна Корея передає Україні лише летальну військову допомогу. Зокрема, обладнання для розмінування та машини швидкої допомоги.

Нагадаємо

Європейський Союз на тлі зобов'язань перед Україною збирається виробляти понад мільйон боєприпасів щороку. Наразі фіналізується робота над пропозиціями щодо замовлень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС поставить Україні мільйон боєприпасів, але це займе трохи більше часу - Мішель

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф готується до нового наступу на Авдіївку - Штупун

     • 25001 переглядiв

    Кількість жертв виверження вулкану в Індонезії зросла до 22

     • 22699 переглядiв