povidomylo-pro-pidozru-dyrektora-kompanii-yakyi-zavolodiv-33-mln-hrn-z-biudzhetu-eksportuiuchy-vodu-zamist-dobryv

Повідомило про підозру директора компанії, який заволодів 33 млн грн з бюджету, експортуючи воду замість добрив

 • 10395 переглядiв

Бюро економічної безпеки України повідомило про підозру директору компанії, який сфальсифікував дані та заволодів 33 мільйонами гривень, експортувавши воду замість обіцяних біодобрив.

Бюро економічної безпеки України повідомило про підозру директору компанії, який підробив дані та заволодів 33 мільйонами гривень, експортуючи воду замість обіцяних біодобрив. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України, передає УНН.

Деталі

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) оголосило про підозру директору компанії, який, за попередніми даними, заволодів понад 33 мільйонами гривень з бюджету країни. За результатами розслідування, директор фірми підписав договір на експорт біодобрив з покупцем з Естонії, однак замість обіцяного товару у ємностях була виявлена вода.

Експертизи, проведені під час досудового розслідування, підтвердили цей факт. Крім того, встановлено, що компанія подала неправдиві дані щодо поставлених товарів, що служило підставою для заяв на бюджетне відшкодування податку на додану вартість на суму понад 33,6 мільйони гривень.

На даний момент директору компанії було оголошено про підозру за частинами 5 статті 191 (шахрайство) та 1 статті 366 (підробка документів) Кримінального кодексу України. Суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Одночасно директору заводу-виробника біодобрив, з яким було укладено спільний договір, теж складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Оскільки фігурант перебуває за кордоном, детективи здійснюють необхідні заходи для вручення йому повідомлення про підозру в рамках міжнародного співробітництва.

Процесуальне керівництво провадженням здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора України.

Більшість компаній з агрохолдингу GNT Грози і Науменка фігурують у справі щодо несплати податків в особливо великих розмірах - БЕБ15.07.24, 13:39

Популярні

Новини по темі

В Одеській області прогримів вибух

 • 55500 переглядiв