ukenru
potuzhniy-zemletrus-stavsya-na-pivdni-filippin

Потужний землетрус стався на півдні Філіппін

 • 10708 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Землетрус магнітудою 7,2 стався в суботу біля філіппінського острова Мінданао на півдні острівної держави. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Геологічної служби США.

За даними служби, епіцентр стихії знаходився в 196 км на південний схід від міста Давао (населення близько 1,2 млн осіб). Осередок землетрусу залягав на глибині 49 км. Даних про руйнування і жертви на даний момент не надходило.

Раніше агентство Reuters із посиланням на тихоокеанський центр попередження цунамі повідомило про загрозу виникнення цунамі.

Як раніше інформував УНН, потужний землетрус магнітудою 7,4 стався 28 вересня. Згодом було зафіксовано понад 360 афтершоків. Сильні підземні поштовхи стали причиною виникнення цунамі, висота хвиль під час якого становила 5-7 м, у результаті чого загинули 2256 осіб, кількість поранених перевищила 10,6 тис. Рятувальники вважають, що тільки у двох населених пунктах в околицях центрального міста Палу зникли безвісти не менше 5 тис. осіб. Однак ЗМІ не виключають, що зниклими можуть значитися десятки тисяч людей, оскільки рятувальникам досі не вдається дістатися до ряду населених пунктів у безпосередній близькості від епіцентру поштовхів. У районі лиха в цілому проживало близько 4 млн осіб.

Нагадаємо, прямі економічні збитки від землетрусу, що стався наприкінці вересня на острові Сулавесі в Індонезії, сягнув не менше 911 млн дол.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП