ukenru
postavki-vaktsini-astrazeneca-v-yevropu-zirvani

Поставки вакцини AstraZeneca в Європу зірвані

 • 28198 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Компанія AstraZeneca не зможе поставити раніше заплановану кількість доз своєї вакцини в країни Європи. Про це УНН повідомляє з посиланням на Bild.

Деталі

Як повідомляє німецьке видання, головною причиною зриву поставок стала пожежа на заводі з виробництва вакцин, що споруджується в індійському місті Пуна.

У той же час Reuters повідомляє, що за їхньою інформацією кампанія повідомила офіційним особам ЄС про проблеми на виробництві в Бельгії.

Так само агентство повідомило, що до березня фармакологічна компанія планувала поставити близько 80 млн доз вакцини в 27 країн ЄС. Поставки повинні були стартувати в середині лютого.

Зауваджимо, що остаточне затвердження вакцини AstraZeneca для використання в ЄС має відбутися 29 січня.

До речі

AstraZeneca не перша компанія виробник вакцини від коронавируса, яка заявила про зменшення темпів і перенесення термінів поставок вакцини.

Фармацевтична компанія Pfizer раніше заявляв про скорочення темпів поставок вакцини в зв'язку з модернізацією виробництва.

Фірма заявила, що розширює свої виробничі потужності: планує виробляти 2 мільярди замість 1,3 мільярда доз на рік, на які її заводи здатні зараз. За попередніми прогнозами, ситуація зміниться в лютому.

Данія, Латвія, Литва, Фінляндія, Швеція та Естонія направили лист в Європейську Комісію, в якому обурилися скороченням поставок вакцини компаній Pfizer/BioNTech.

Українські Національні Новини

Здоров'я