ukenru
posolstvo-vymahaie-vybachen-vid-shvedskoi-zhurnalistky-cherez-vyslovlennia-pro-ukrainskykh-zhinok

Посольство вимагає вибачень від шведської журналістки через висловлення про українських жінок

 • 38718 переглядiв

Посольство України в Швеції зажадало вибачень від шведської журналістки Елаф Алі за образливий "жарт" про українських жінок-біженок в ефірі шведської телепрограми, в якому вона припустила, що їх можна помітити лише в борделях.

Українське посольство у Швеції закликало шведську журналісту іракського походження Елаф Алі перепросити перед українськими жінками-біженками за свій "жарт" в одній з останніх гумористичних програм "IFS - invandrare för svenskar" на національному каналі SVT. Про це йдеться у дописі посольства у соцмережах, передає УНН.

Деталі

Журналістка Елаф Алі заявила, що українські жінки - білявки та з блакитними очима, тому "ніхто не помітить їхньої присутності, окрім публічних будинків".

Вважаємо такі висловлення глибоко образливими та абсолютно неприйнятними, враховуючи обставини повномасштабної російської військової агресії проти України, яка змусила українських жінок рятувати своє життя та життя своїх дітей за кордоном.

йдеться у дописі посольства

Посольство закликало журналістку Елаф Алі до публічного вибачення, а керівництво каналу SVT - вжити необхідних заходів для унеможливлення подібних ситуацій у майбутньому.

В Ірландії почали діяти нові правила для українських біженців14.03.24, 11:58 • [views_0]