ukenru
posol-rosiyi-v-ssha-vidbuv-z-moskvi-do-vashingtona-zmi

Посол Росії в США відбув з Москви до Вашингтона - ЗМІ

 • 20291 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Посол Росії в США Анатолій Антонов відбув з Москви до Вашингтона після тримісячної перерви через загострення у російсько-американських стосунках. Як повідомляє агенство ТАСС, дипломат приступить до роботи вже в понеділок 21 червня, інформує УНН.

Контекст

Антонов знаходився в Москві з кінця березня - його викликали з США для консультацій. Приводом став дипломатичний скандал, викликаний словами американського президента Джо Байдена - в інтерв'ю телеканалу ABC він назвав Володимира Путіна "вбивцею".

Посол США в Росії Джон Салліван вчора заявив, що повернеться в Москву незабаром.

"Після важливого саміту я з нетерпінням чекаю швидкого повернення в Москву, щоб очолювати сильну команду посольства США в Росії в справі реалізації директив президента Байдена, викладених в Женеві, включаючи директиви в сфері стратегічної стабільності, прав людини і стабільних і передбачуваних відносин з Росією", - повідомив він.

Доповнення

За підсумками саміту Росії і США в Женеві було вирішено, що посли обох країн повернуться в посольства в Москві і Вашингтоні.

Путін уточнив, що вони з американським колегою Джо Байденом домовилися про це рішення, а конкретні терміни повернення дипломатів до місць їх постійної служби - чисто технічне питання.

Українські Національні Новини

Новини Світу