ukenru
posli-krayin-g7-privitali-prodovzhennya-diyi-osoblivogo-statusu-donbasu

Посли країн G7 привітали продовження дії особливого статусу Донбасу

 • 8675 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Посли Франції та Канади привітала рішення Верховної Ради щодо ухвалення президентського законопроекту №9153 про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Про це посли написали у своїх Twitter-аккаунтах, передає УНН.

"Я вітаю продовження Радою закону про особливий статус місцевого самоврядування в деяких районах Донецької та Луганської областей, що показує прихильність України до врегулювання війни на Донбасі", - написала посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

"Рішення, яке сигналізує про політичну зрілість парламентської більшості та полегшує завдання для українських міжнародних партнерів", - написав у відповідь посол Канади в Україні Роман Ващук.

Нагадаємо, Європейський Союз раніше заявив, що підтримує ініціативу  Президента України Петра Порошенка щодо пролонгації закону про особливий статус Донбасу.

Як повідомляв УНН, 4 жовтня Верховна Рада схвалила президентський законопроект №9153 про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Відповідне рішення підтримали 245 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика