ukenru
poshuki-zniklikh-v-atlantichnomu-okeani-ukrayintsiv-bezrezultatni-ombudsmen

Пошуки зниклих в Атлантичному океані українців безрезультатні – омбудсмен

 • 12818 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Пошуки шести потерпілих громадян України, членів екіпажу судна Bourbon Rhode, поки що безрезультатні. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Омбудсмен зазначила, що, за уточненою інформацією, 26 вересня 2019 року під час фатальної аварії в Атлантичному океані судна Bourbon Rhode на борту перебувало десять громадян України. Двоє з них загинуло, двоє – врятувалося.

"Відповідно до наявної інформації, наразі, здійснюється пошук шести українців. Крім того, відомо що пошуково-рятувальну операцію координує Морський центр порятунку та координації Форт-де-Франс.

Проте, вже протягом двох тижнів доля шести громадян України, а саме Андрія Ізмаїльського, Олександра Коршикова, В'ячеслава Ковальчука, Євгена Мельгунова, Олега Кравця, Дмитра Козирєва – невідома", - написала Денісова.

Крім того, Омбудсмен зазначила, що у межах співпраці у справі захисту прав людини вона звернулася до Посла Франції з питань прав людини Франсуа Крокета із проханням посприяти ефективному пошуку потерпілих громадян України.

Раніше УНН повідомляв, що 26 вересня 2019 року в Атлантичному океані внаслідок шторму зникло судно Bourbon Rhode, на борту якого перебували громадяни України.

Згодом судновласник повідомив, що судно Bourbon Rhode затонуло.

Президент України Володимир Зеленський у своєму листі до президента Франції Еммануеля Макрона закликав продовжити рятувально-пошукову операцію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП