ukenru
posadovtsya-ukrzaliznitsi-vikrili-na-oderzhanni-350-tis-grn-vidkatu

Посадовця "Укрзалізниці" викрили на одержанні 350 тис. грн "відкату"

 • 9366 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Київська прокуратура спільно з СБУ викрили посадовця "Укрзалізниці" на одержанні 350 тис. грн "відкату". Про це повідомляє прес-служба прокуратури м.Києва, передає УНН.

"Київською місцевою прокуратурою №7 спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та Департаментом безпеки ПАТ "Українська залізниця" затримано на одержанні неправомірної вигоди одного з керівників вокзальної станції Харків-Пасажирський філії "Пасажирська компанія" Публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" та посередника", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що посадовець "Укрзалізниці", залучивши спільника, вимагав від засновника суб’єкту господарювання майже 350 тис. гривень неправомірної вигоди за вирішення питання щодо перерахування грошових коштів по вже укладеному договору з прибирання приміщень та прилеглої території харківського вокзалу.

Оперативники спецслужби під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури затримали зловмисників у ході контролю за вчиненням злочину в приміщенні вокзальної станції "Харків-Пасажирський" після передачі всієї суми неправомірної вигоди.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної винагороди) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв УНН, половина українців вважає боротьбу з корупцією в країні повністю провальною. Про це йдеться в опитуванні Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, яке було проведено спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП