posadovtsiv-ukrnafti-pidozryuyut-u-zavolodinni-ponad-13-3-mlrd-grn-dosudove-rozsliduvannya-zaversheno

Посадовців "Укрнафти" підозрюють у заволодінні понад 13,3 млрд грн: досудове розслідування завершено

 • 305381 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове у справі щодо заволодіння майном та коштами ПАТ «Укрнафта» на суму майже 13,3 мільярдів гривень. Підозрюють 8 посадовців товариства. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу САП.

Цитата

«1 серпня 2023 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі за підозрою 8 осіб, серед яких колишні голова правління ПАТ «Укрнафта», заступниця керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто і газопереробки ПАТ «Укрнафта», начальник відділу контролю за обліком та поставками нафти і нафтопродуктів ПАТ «Укрнафта», а також колишні директори 5 комерційних підприємств, у заволодінні майном та коштами ПАТ «Укрнафта» на суму майже 13,3 мільярдів гривень», - йдеться у повідомленні.

Деталі

У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи п’яти комерційних підприємств за змовою із посадовцями «Укрнафти», без здійснення попередньої оплати упродовж березня-серпня 2015 року поставили підприємствам нафту загальною вартістю понад 10 млрд гривень.

Також посадовці «Укрнафти» у липні 2015 року уклали із комерційним підприємством 70 договорів на постачання нафтопродуктів на суму понад 3 млрд гривень з попередньою оплатою.

Однак потім «Укрнафта» уклала додаткові угоди по відтермінування термінів поставки нафтопродуктів до кінця 2018 року, які у підсумку комерційне підприємство так і не поставило. А сплаченими авансом грошима службові особи комерційного підприємства заволоділи та у подальшому перерахували на рахунки підприємств-нерезидентів.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо

У вересні минулого року НАБУ і САП повідомили 8 особам про підозру у заволодінні майном та коштами ПАТ "Укрнафта" на понад 13,3 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголошено вирок Злочевському: ексміністр екології передав на ЗСУ понад 805 млн грн

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі