ponad-tysiacha-liudei-shchodnia-pratsiuiut-nad-rozminuvanniam-ukrainy-holova-mvs

Понад тисяча людей щодня працюють над розмінуванням України - голова МВС

 • 35097 переглядiв

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив на зустрічі G7, що понад тисяча людей щодня працюють над розмінуванням України

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час участі у зустрічі з міністрами внутрішніх справ і безпеки "Групи семи" в Японії в онлайн-форматі розповів про безпекову ситуацію в Україні, зокрема про мінну безпеку і про ресурси, які залучені для усунення наслідків агресії рф. Про це повідомили в МВС, пише УНН.

Понад 30% території нашої країни наразі є потенційно небезпечними з точки зору мінної безпеки. Зараз наші фахівці проводять бойове та оперативне розмінування. Щодня у нас працює понад 200 саперних розрахунків – це понад 1100 осіб, близько 350 одиниць техніки

– зазначив Ігор Клименко.

Деталі

Так, було розглянуто питання мінної небезпеки. За інформацією Ігоря Клименка, вже обстежено понад 1600 квадратних кілометрів. Проте навіть після очищення території вона не є повністю безпечною, через те, що ворог повторно обстрілює більшість деокупованих регіонів.

Тому голова МВС наголосив на тому, що задля вирішення цієї проблеми Україні потрібна допомога міжнародних партнерів, зокрема у питанні надання машин механізованого розмінування.

Окрім того, гГолова МВС України ознайомив колег з безпековою ситуацією на державному кордоні, розповів про розвиток мережі пунктів незламності та центрів безпеки, а також про заходи запобігання та реагування на домашнє насильство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словенія виділила Україні 1,5 мільйона євро на розмінування

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі